vineri, 30 septembrie 2011

Un caine mai ciudat...

       
          Toţi cei care văd această fotografie şi-au spus probabil că este un câine draguţ, poate chiar blând şi foarte ataşat de stăpânul său. Iată însă că lucrurile nu stau chiar aşa. Spun acest lucru întrucât cel care a cumpărat acest căine a devenit cumva animal de companie pentru câinele său. Cum s-a ajuns la acest lucru? Greu de spus...Acum câţiva ani, când această familie a decis să achiziţioneze un câine cu care să se joace copiii, nu a ştiut ce presupune cu adevărat acest lucru, ce responsabilităţi implică şi mai ales câtă bătaie de cap îţi poate da. Pe lângă afecţiunea primită din partea membrilor familiei, iată că acest puppy drăgălaş mai avea nevoie şi de o corecţie, dacă nu chiar câteva luni de dresaj.          
           La început, pe când era doar un pui, nu făcea mari probleme, mai rodea papuci, mai trăgea de covor, mai urina prin casă, lucruri cât se poate de normale pentru un pui, însă inexistenţa unei corecţii în acest sens a dus la încurajarea şi înrăutaţirea acestui comportament. S-a înrăutaţit în ce sens? În primul rând se repezea la picioarele celor din familie, dar în special la picioarele bunicii pe care le muşca până când femeia îi ceda papucii de casă câinelui. O adevarată comedie. Acest lucru se întâmpla aproape zilnic, iar bunica tipa la fel de tare de fiecare dată. Dacă vroiai să îl cerţi pentru ce a făcut nu mai era de găsit, întrucât se ascundea de urgenţă sub pat. E drept că uneori lua câte o bătaie zdravănă dar nu ştia decât de frica celui care îl bătea, în timp ce restul familiei continua să fie traumatizată”.
          Ce e şi mai ciudat la acest câine ciudat, e faptul că ai impresia că te joci cu două animale diferite. Acum este jucăuş, energic şi dispus să se joace cu cei 3 copii ai familiei, iar în următoarele momente muşcă, mârâie şi nu te poţi apropia de el. Această atitudine schimbătoare a dus într-una din zile la un eveniment nu foarte plăcut. Jucându-se cu câinele, mezinul familiei a ajuns să fie muşcat tocmai de buza superioară. Cine se pricepe cât de puţin la câini ştie că dinţii unui pui sunt foarte ascuţiţi, astfel că muşcătura a fost destul de puternică. Fiind într-o zonă atât de sensibilă, copilul a avut nevoie de intervenţia medicilor. Aceasta este una dintre marile păţanii ale acestei familii dornice de a anima atmosfera din familie folosindu-se de acest căţel.
          Câinele ciudat a continuat să se manifeste aşa cum a învăţat încă de pe vremea când era doar un junior. Locul în care câinele continuă să se refugieze este acelaşi pat pe lângă care nu prea poţi trece  pentru că te poţi trezi muşcat de gleznă, sau mai rău...
          În concluzie, nu este suficient să îţi doreşti un câine şi să ai grijă să îi dai apă şi mâncare. Trebuie să ştii că este important să ai minime cunoştinţe despre cum ar trebui corectat un comportament nedorit, mai ales când la mijloc este vorba despre copii care pot avea de suferit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu