miercuri, 23 noiembrie 2011

Cum se face ciocolata de casa?

?     Din cate ai auzit, ciocolata din comert nu este ciocolata daca nu are cel putin 20% cacao. Specialistii ne recomanda ca atunci cand alegem ciocolata, sa ne uitam la procentul de cacao ce trebuie mentionat pe eticheta; cu cat e mai mare cu atat e mai bine. 
     Eu iti propun o reteta foarte simpla de ciocolata de casa...cu rom. Pentru aceasta ai nevoie de:
1 pachet de margarina
170 ml apa
600 g zahar
50 g cacao
500 g lapte praf
1 esenta de rom
     Cum procedezi: Pentru inceput amesteci apa si zaharul si le fierbi pana se topeste zaharul. Se ia de pe foc si se adauga cacaua, esenta de rom, margarina, dupa care se adauga treptat laptele praf si se amesteca cu rapiditate.
    Daca doresti, poti sa mai adaugii stafide sau alune. Compozitia obtinuta se adauga intr-o tava tapetata cu folie de plastic si se niveleaza cu o lingura umezita, dupa care se pune la rece 6 ore. Dupa ce compozitia s-a intarit, se taie dupa preferinta. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu