sâmbătă, 12 noiembrie 2011

Care sunt regulile pentru Post !!!!

      Ce poti manca?
     In perioada postului exista restrictii la anumite alimente, insa acest lucru nu ar trebui sa ne deranjeze atata timp cat stim sa variem alimentele in asa fel incat organismul nostru sa nu resimta schimbarea. Regula: nu consumati un singur produs si dimineata si la pranz si seara. Dimineata se pot consuma fructe, la pranz o tocana de legume si o supa de legume, iar seara o salata, ori paste. Se mai poate consuma orez, legume fierte, dovlecei, cartofi etc. Important este sa aveti trei mese pe zi si gustari intre ele chiar daca tineti post. 
      Un pahar de vin in zilele cu dezlegare
     Asadar, in perioada postului se consuma vin, insa cate un pahar la masa de pranz ori de seara, in zilele in care exista dezlegare. Atat Biserica, cat si medicii recomanda consumarea vinului cu moderatie, deoarece are numeroase beneficii pentru sanatate. 
     Pestele este si el permis doar in zilele cu dezlegare, iar in aceste zile puteti alege un peste gras precum somonul, heringul, macroul ori tonul, care va va reda aportul de proteine pe care in mod uzual il luati din carne. 
      Rugaciune si cainta
     Pe langa abtinerea de la anumite produse alimentare si de la bautura, este important sa nu uitam de cainta. Este important ca in aceasta perioada sa ne impacam cu noi insine si cu cei din jurul nostru. Este momentul in care ar trebui sa ne rugam mai mult, sa uitam de suparari si de minciuni, pentru a ne bucura in tihna de sarbatoarea Nasterii Domnului Iisus Hristos.  


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu